Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 23:58 - Продажбите на антивирусни лекарства растат с хиляди проценти
Автор: marto Категория: Новини   
Прочетен: 2146 Коментари: 0 Гласове:
0



 imageПикът на грипната истерия изви в аптеките дълги опашки от клиенти, които искаха да си купят два антивирусни препарата - тамифлу и реленца.
Причината за масовото издирване на едно от двете лекарства е, че те са препоръчани от Световната здравна организация като най-ефикасното лечение от новия грипен вирус и повечето пациенти предпочитаха да се запасят. Така производителите на двата медикамента отчетоха рекорден ръст на продажбите, при условие че не успяха да задоволят цялото търсене.

Малко неочаквано стойността на продажбите на останалите продукти, които подпомагат лечението при грип, не бележат такива зашеметяващи ръстове - продадените разтворими топли напитки при простуда са с общ ръст от едва 2% през септември в сравнение с преди година. При продуктите срещу температура и настинка на хапчета има само един забележителен ръст - с 29 000% - на ацетилин.
Само до края на септември българите са потребили медикаменти за 16 млн. лв., а пикът започна точно тогава. Фармацевтичните компании имат брутна печалба при продажбите на такъв тип лекарства от около 20-30%, изчисляват представители на сектора. От тази сума най-голяма част отива за маркетинг и реклама. прочети



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marto
Категория: Новини
Прочетен: 469794
Постинги: 75
Коментари: 213
Гласове: 673